hirdetés

Az egyik kormányközeli bulvárlap korábbi cikkéből derült ki, hogy a cégpapírokon üzlettársának feltüntetett ukrán nő nem ismeri Hajdú Pétert. Az emiatt született bejelentés alapján kezdeményezett eljárást az ügyészség a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságánál Hajdú Péter volt cége miatt.
hajdú-valentinyaKárpátalján találta meg a Bors azt az ukrán üzletasszonyt, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak. Legalábbis nyilatkozataiban ezt állította Hajdú.

Azonban úgy tűnik, egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. Cikkeink nyomán október elején bejelentés érkezett a Fővárosi Főügyészségre. A Fideszes feljelentő Tényi úr lépett. A hatóság november 13-án közokirat-hamisítás bűntett miatt ismeretlen személy ellen nyomozást rendelt el. Az ügyben eljáró IX. kerületi ügyész a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát jelölte ki a nyomozás lefolytatására.

Kárpátalján a Bors felkereste a céges iratokban szereplő helyeket. Viszont a megadott címeken nem volt semmi nyoma annak, hogy Hajdú üzlettársa(i) egyáltalán léteznének. Végül Beregszászon megtalálták Leinart Valentynát, az a cím viszont nem szerepelt a céges iratokban.

A cégiratok szerint az asszony tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette vállalkozással és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent.

Viszont a közös munka el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi. Hogy ez a vagyon mekkora? A 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt 2016. december 31-én.

A papíron több száz millió forint felett rendelkező asszonyról percek alatt kiderül, hogy életéből hiányzik a luxus. Háza be van ugyan pucolva, de valójában csak a malter fogja össze, és ha valakinek vécéznie kell, a kerti pottyantósban teheti meg.

Nem ismerem Hajdú Pétert, soha nem találkoztam vele, soha nem volt közös cégünk. Sőt nekem cégem sem volt. Szakácsnő vagyok, de az utóbbi időben idénymunkából élek – magyarázta az asszony.

Ötszázmilliós tőke? Fel sem tudom fogni, mibe kevertek engem. Én soha, senkitől egy fillért nem kaptam. Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ô mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva. Én soha nem laktam Begany településen, a Virág utcában – mondta.

Több jegyzőkönyv és határozat is van, amely a Frizbi Enter¬tainment Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén készült. A közokiratokban többek között az áll, hogy mind Hajdú, mind Leinart Valentyna személyesen megjelent a taggyűléseken, és ezt aláírásukkal is igazolták. A jegyzőkönyveket és a határozatokat ügyvéd is ellenjegyezte. Azt majd a mostani nyomozás deríti ki, hogy Valentyna aláírása eredeti vagy aláhamisították.

Nem tudok erről az eljárásról, és nem vettem részt Péter cégének eladásában. Az adásvétel jogszerű volt, az eljáró ügyvéd minden jogszabályi kötelezettségnek eleget tett. Az eladó és a vevő is jelen volt a tárgyalásokon, ahogyan az adásvételnél. A vevő azonosítását az eljáró ügyvéd elvégezte. Ügyfelem, Péter tudomására jutott, hogy a vevő korábbi nyilatkozatát félelmében tette – mondta Dr.Berényi András, ügyvéd.