hirdetés

Száraz, fakó bőr? Rendszeresen kialakuló pirosság, gyulladás? …és az öregedés első jelei? Aki ezekkel a bőr struktúráját megzavaró jelekkel találkozik, keresi az optimális megoldást bőre védelmében. Ahogy szervezetünkben minden sejt számára szükséges a megfelelő vitamin- és ásványianyag-utánpótlás, bőrünkért is sokat tehetünk.

 

Növényi őssejt: a hatékony kozmetikai védelem

Manapság egyre több kutatás eredménye mutat rá arra, hogy a növényi őssejt, mint a kozmetikai termékek alkotóeleme milyen sokat tehet bőrünk egészségéért. Óv, véd, serkent, de lássuk, hogyan is segíti testünk elsődleges védelmi rendszerét.

A pozitívumok között érdemes kiemelni azt a tulajdonságot, hogy azok a kozmetikai készítmények, amelyek növényi őssejtet tartalmaznak, jelentős antioxidáns képességgel rendelkeznek. Nem kérdés tehát, hogy a Dermaquest Magyarország testápoló készítményei speciálisan kifejlesztett védelmet jelenthetnek bőrünk számára a BVOSC-t, a C-vitamin zsírban oldódó formáját tekintve, mivel mindezen alkotóelemekkel a védelem mellett kétszeres mennyiségű kollagéntermelődést is elő tudnak idézni a bőr sejtjeiben.

A teljes testen ezeket a készítményeket alkalmazva jelentősen segíthetjük bőrünk optimális és harmonikus állapotának elérését, illetve a pozitív állapot hosszú távú fenntartását.

Aminosavak és peptidek a kiegyensúlyozott bőr működéséért

Az, hogy egy kozmetikai termék a növényi őssejteken keresztül extra aminosav-tartalommal, így az aminosavláncai szerint peptidekkel rendelkezik, mindenképpen pluszt adhat a bőr sejtjeinek. A bőrbe küldött speciális üzenetek által ezek a termékek segítik a bőrtónus kiegyenlítését, a kollagéntermelést, illetve jelentősen hozzájárulnak a sejtek rugalmasságának megőrzéséhez.

A gyulladások és sérülések, sebek esetében segítik a bőr gyors regenerálódási képességét. A növényi őssejttartalom pedig nem csak a megújulásra és a gyógyulás folyamatára van kedvező hatással, de abban is segíti a bőrt, hogy az hosszan megőrizhesse fiatalságát.

A számtalan összetevőből álló minőségi készítmények együttesen segítenek a sérülések esetén, a hidratálásban vagy az általános egészség fenntartásában.

Természetesen a készítmények kiválasztása során érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy a minőségi termékek közül válasszuk ki a bőrünk típusának leginkább megfelelő terméket, ugyanis ezek összehangolása nagymértékben hozzájárul a bőr ápolásának eredményességéhez. A cél érdekében fontos továbbá, hogy a gyártó által kiadott leírást betartsuk, és az ott említett javaslatok alkalmazására törekedjünk.

Összefoglalva tehát érdemes leszögezni, hogy a kutatások alapján is bizonyított pozitív hatású, növényi őssejttartalmú készítményeket a teljes test ápolása során érdemes bevetni. Kiváló regeneráló, hidratáló és sejtmegújító képességük eredményesen segít abban, hogy bőrünk fiatalságát hosszan megőrizzük.