hirdetés

Visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Novák Előd. Ezt a politikus nyilatkozta hétfőn, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről. Az Esti Újság úgy tudja, hogy a 23 képviselőből 18 jobbikos döntött úgy, hogy Novák persona non grata, és távoznia kell. Nováknak a parlament szabályai szerint nem lett volna kötelessége lemondania. Megtette. Tökös, bevállalós húzás, csak a három gyerek eltartása nem lesz egyszerű így.

novák előd-24.hu

Novák Előd a Facebook-oldalán közölte, Vona Gábor pártelnök hétfőn tájékoztatta arról, hogy kezdeményezésére az új pártelnökség felszólítja a lemondásra. Ő pedig esküjéhez híven le is mondott mandátumáról, bár megjegyezte, hogy többen hasonló felszólítás után nem cselekedtek ugyanúgy. Novák állítása szerint Vona egyesével megkereste a parlamenti frakció tagjait is, hogy erről tárgyaljanak.

– Inkorrektnek érzem a tisztújítás után előállni egy ilyen durva szankcióval, amely nem szerepelt „választási ígéreteiben”, sőt úgy választatta meg magát, hogy látszólag csak más feladatot szán nekem. Köszönöm a tagság markáns kiállását, hiszen a jelöltállítás eredménye alapján bent lennék az elnökségben is egy „szabadversenyes” választáson – írta Novák Előd.

Értesüléseink szerint a 23 fős Jobbik-frakció nem egyhangúlag döntött úgy, hogy mondjon le az exalelnök. Csak 18 képviselő osztotta az elnök Vona véleményét.

Novák elődnek nem kellett volna lemondani, de mégis megtette. Úgy tudjuk, a Novák–Dúró képviselői házaspár nemrég vásárolt Buda környékén egy házat, ott élnek három gyermekükkel. A két képviselő eddig minimum 1,5 millió forintot kapott havonta.  Azt, hogy Dúró Dóra marad-e képviselő és bizottsági elnök, nem tudni, de nagy valószínűséggel ő marad, a fent említett okok miatt is.

Az még nem derült ki, hogy ki ül majd be Novák Előd helyére.

(Fotó: 24.hu)