hirdetés

A nyomozók sem hitték nagyon, de nő embercsempészt fogtak. Egy hónapra pedig előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a 40 éves gyanúsított hölgyet. A magyar nő több szír állampolgárt csempészett át Ausztriába.
megbilincselt nőAz elfogott nő szeptemberben a Keleti pályaudvarnál állapodott meg több szír állampolgárral, akiknek nem voltak határátlépésre jogosító okmányai, hogy pénzért Budapestről Bécsbe viszi őket. A gyanúsított négy külföldit csempészett át a magyar–osztrák határon az eddigi adatok alapján.
 A határ átlépése után, onnan pár kilométerre azonban az osztrák rendőrök ellenőrizték az autókat, a nő ezt észlelve gépkocsijával megfordult és elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a 40 éves nőt a napokban őrizetbe vette, a X. és XVII. kerületi ügyészség pedig vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítványozta előzetes letartóztatását.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés nem jogerős. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.