hirdetés

Lakhelyelhagyási tilalomra enyhítette a Fővárosi Törvényszék a Simon Gábor egykori MSZP-elnökhelyettessel szembeni házi őrizetről rendelkező kényszerintézkedést ami várható volt, hisz lassan egy éve, azaz igen régóta van az ex-politikus otthon. S a bűncselekmény súlya sem olyan veszélyes, ami miatt további súlyos egyfajta előre hozott büntetésnek alapja volna. Amúgy pedig ez a büntetőeljárások menete még akkor is, ha ez a Magyar Nemzetnek nem igazán tetszik.

Simon Gábor

Nagy István, az MSZP-s politikus védője közölte: A végzés értelmében védencéről a rendőrségnek el kell távolítani az eddig kötelezően viselt nyomkövető jeladót, amelynek segítségével Simon Gábor mozgását a hatóság ellenőrizte. A döntés értelmében ügyfele ettől kezdve szabadon mozoghat a főváros területén, de ahhoz továbbra is bírói engedélyre van szüksége, hogy Budapest közigazgatási határát elhagyja.

Simon házi őrizetét januárban hosszabbította meg a Budai Központi Bíróság március 12-ig. Simon és védője fellebezett, aminek a törvényszék pénteken helyt adott. Simont tavaly márciusban vették őrizetbe, mert kiderült, saját adataival ellátott hamis bissau-guineai útlevelet szerzett, melynek segítségével számlát nyitott egy ismerőse közreműködésével a Magnet Bankban, amire 250 ezer eurót helyezett el. A szocialista politikusnak salzburgi, grazi és zürichi számlái is voltak. Képviselői vagyonnyilatkozatában nem szerepelt az a 240 millió forint értékű euró és dollár betét, melyet a bécsi Volksbankban helyezett el.