hirdetés

Ennyi volt. Nincs alku és megállapodás a tanárok és a kormány közt a sztrájkról. Mindez várható volt. Bár némi előrelépés történt, de megállapodás nem született a pedagógusok sztrájkbizottsága és a kormány hétfői tárgyalásán az április 20-ra bejelentett országos pedagógussztrájk még elégséges szolgáltatásairól – derült ki Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár és Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete elnökének nyilatkozatából.tüntetés pedagógus-vajda

Az álláspontok annyiban közeledtek, hogy a még elégséges szolgáltatások körébe a személy- és vagyonvédelem, a gyermekek felügyelete, étkeztetése tartozhat egy esetleges munkabeszüntetésnél – közölte Sipos Imre helyettes államtitkár. Kitért a kormány javaslatára is, miszerint egy esetleges sztrájk alatt minden intézményben szükség van a még elégséges szolgáltatások biztosítására.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke közölte, azt javasolják, az egy adott intézményben a sztrájkban részt vevők felmérése és a tanulók számának meghatározása után szülessen döntés, hogy abban az intézményben biztosítják-e a tanulók számára az elégséges szolgáltatást. A pedagógusok sztrájkbizottsága javaslatára a kormány kedden délelőtt 10 óráig válaszol.

Mint ismeretes, a tanárok szerették volna, ha egy egy tankerületben a KLIK kijelölne egy iskolát, ahová lehet vinni a gyerekeket a sztrájk idején. Nos, ez a kormánynak nem tetszik. Éppen ezért úgy tűnik, mindent megtesznek azért, hogy a tanárok demonstrációját valahogy megakadályozzák. Persze az is lehet, hogy a sztrájk előtti 24 órában itt is megoldás lesz, csak ne legyen országos demonstráció, hisz az a jelenlegi EMMI-vezetésnek nem tenne jót.