hirdetés

Nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében – közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel.

4.1.1A tájékoztatás szerint a 2,6 milliárd euró összköltségű Camaro-D (Cooperating towards Advanced Management Routines for land use impacts on the water regime in the Danube river basin) projekthez a Duna-menti országokból 23 partnerszervezet – köztük több minisztérium, egyetem és kutatóintézet – csatlakozott, a nemzetközi együttműködést a osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fogja össze.
A 2019-ig tartó projekttől azt várják, hogy a területhasználati és területkezelési jó gyakorlatok össszegyűjtésével és alkalmazásával javulhat a Duna vízminősége – írták. A partnerszervezetek szakemberei az együttműködés során tanulmányozhatják és elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyeket a térség más országai alkalmaznak a vízhez kötődő területhasználatban – áll a közleményben.

(MTI)