hirdetés

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: „Európa szenved”. Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén vesz részt és igent mond Ukrajna EU csatlakozási kérelmére, a békére,  de az orosz szankciókra nemet mond.

 

Az európai állam-, illetve kormányfők holnap először nyugat-balkáni vezetőkkel találkoznak, majd ezt követően kerül sor az Európai Tanács ülésére, amelynek középpontjában az áll, hogy az Európai Unió bővítésének kérdése újra aktuálissá vált.

Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére, és nemet mondunk a további szankciókra!– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalán.

A kormányfő a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: az uniós vezetők brüsszeli tanácskozásán délután következik Ukrajna és a háborús helyzet áttekintése, holnap pedig „kellő mélységben és hosszúságban megtárgyaljuk az európai gazdasági helyzetet, ami egyáltalán nem rózsás”.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Európa szenved”.

„Szenved a háborús inflációtól és szenved a háborús gazdasági válságtól” – sorolta.

Mint hozzátette: ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel és szankciós javaslatokat „terjesztenek elénk”. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak – rögzítette a miniszterelnök.

Orbán Viktor egyúttal azt hangsúlyozta: „nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke”.

Bejegyzésében a kormányfő beszámolt arról is, hogy délelőtt a nyugat-balkáni vezetőkkel tárgyaltak.

 

( Németh Attila)