hirdetés

Az egyik legdrágább belvárosi övezetbe költözik az Agrárminisztérium, és ezzel a Terror Háza igazgatója a Fideszes Schmidt Mária és fia az LMP-s Ungár Péter jár igencsak jól. A bérleti díjat egyelőre titkolják. Az, hogy mennyire szerencsés és etikus a kormánynak egy kormánybiztostól bérelni bármit is, nos ezt döntse el mindenki maga. A mutyi gyanúját azonban felvetheti.

 

 

bóvigadó IrodaházAz Orbán-kormány az agrártárca számára a saját kormánybiztosának érdekeltségébe tartozó ingatlancégtől bérel ki egy egész irodaházat az egyik legdrágább belvárosi részen. A Vigadó Palota Irodaház mindenben luxus, feltehetőleg a bérlése sem túl olcsó. Egyelőre titkos a bérleti díj.

Egy névtelenséget kérő minisztériumi forrás szerint még csak a főosztályok egy része költözött át, nagy is a káosz, sokan még a Kossuth téri helyükön pakolják dobozokba a munkájukhoz szükséges dolgaikat.

A BIF azaz a Fideszes Shmidt Máriáék nem régóta tulajdonosai a Vigadó Palota Irodaháznak, a részvénytársaság tavaly novemberben jelentette be a BÉT honlapján, hogy megvásárolta a hivatalosan a Türr István utca 6. szám alatt található ingatlant.

A K&H Banknak 2012-ig a székházaként szolgáló, Vigadó téri irodaház néven is ismert emblematikus, közel 15 000 négyzetméteres épület az igazgatótanács álláspontja szerint teljes mértékben illeszkedik a társaság portfóliójába – közölték a vételről.

Ráadásul így a közvetlen szomszédságában lévő, szintén a BIF tulajdonában lévő Aranykéz Parkolóház „feltöltöttségét és így annak forgalmi értékét is várhatóan jelentős mértékben” növelni tudták. Vagyis, az agrártárca költözése ezen a téren is hasznot hoz az Orbán-kormány főideológusának és ellenzéki képviselő fiának.