hirdetés

Volt olyan terv, hogy a Kormányhivatalokba integrálják a NAV-ot. Más elképzelések szerint minisztériumi szintre kell emelni a szervezetet. Nos, egyelőre nagy a homály, hogy mi lesz, hisz még vezetője sincs a NAV-nak azóta, amióta váratlanul lemondott Vida Ildikó. Most állítólag rövid idő kérdése, hogy döntés szülessen az adóhivatal további működéséről. Mindenesetre már van, aki szívesen vezetné a szervezetet, Tállai András államtitkár vállalná a felügyeletet. A NAV tehát végképp politikai irányítás alá kerülhet.

NAV

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára igent mondana, ha felkérnék, hogy államtitkárként felügyelje az adóhivatalt.  A politikus kiemelte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke biztosan nem lesz, de napokon belül megszületik a hivatalos döntés az adóhivatal sorsáról.

Nos, ha és amennyiben Tállai vezetheti a NAV-ot, akkor egyértelművé válik, hogy a szervezet politikai vezetőt kap a korábbi szakmai elnökök helyett. Természetesen Tállai államtitkár úr tudása is biztosan van olyan jó, mint az elődjeié, de ő mégiscsak egy politikus…

A nagy kérdés azonban az, hogy a NAV-val mi lesz. Szétszedik, vagy minisztériumi szintre emelik. Mindezt egyelőre nem tudni.