hirdetés

A BVOP bár több száz börtönőrt keres, mert munkaerőhiány lesz, az épülő új börtönök helyett az már biztos, hogy a honvédséggel ellentétben nem a közmunkások nagy létszámú jelentkezésre várnak. Sőt nem is toboroznak közmunkásokat a BVOP köreibe.

börtön amerikaiKecsegtető ma börtönőrnek vagy BVOP-munkásnak lenni. Állítólag a kezdőfizetés a 220 ezer forintot is meghaladhatja havonta. Mondjuk nem könnyű állás, hisz bezárva dolgozni, fegyencekkel stresszes feladat. A BVOP főként az új épülő börtönök miatt toborozza a munkásokat. Azonban a honvédséggel szemben nem közmunkásokat keresnek, s nem is ők szervezik ezen személyek toborzását, ahogy azt a HM teszi. Kérdéseinkre a BVOP válaszolt.

– Az épülő új büntetés-végrehajtási intézetek személyi állományának toborzása során a településeken, illetve azok vonzáskörzetében élők egyéni jelentkezéseire koncentrálunk, nem tervezzük a közfoglalkoztatottak szervezett megszólítását – írta az Esti Újságnak Szalai Tímea főosztályvezető, a Kommunikációs Főosztály Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága részéről.