hirdetés

A III. kerületi önkormányzatnak nem nagyon tetszett a Kétfarkú Kutyapárt hétvégi Bud Spencer parkos akciója. Azonban némi örömhír, hogy a kerület nyitott egy ilyen nevű park létrehozására, de ezt a kerület lakóinak kell kezdeményezni és be kell tartani az szabályokat.

bud spencer park

Mint arról beszámoltunk, vasárnap a Kétfarkú Kutyapárt a kaszásdűlői HÉV-megálló közelében kitett egy táblát, és elnevezte a területet a nemrég elhunyt közkedvelt színészéről, Piedonéról, azaz Bud Spencerről. Sőt a parkavatást egy kamu olyan piedonés tömegverekedéssel is felavatták.

Az illetékes III. kerületi önkormányzat azonban nem örült a parknak, a Kétfarkú Kutya Párt közterület-elnevezési gerillaakciója nemtetszést váltott ki.

– Jó vicc volt! Kár, hogy poént csináltak egy amúgy támogatható kezdeményezésből… Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a budapesti kerületek között egyedüliként 2006 óta kikéri a helyiek véleményét az utcák elnevezésével kapcsolatban, és több mint két éve a kerültben élők környezetét, életvitelét befolyásoló döntések előkészítésébe is bevonja lakosságát. Sajnáljuk, hogy az abszurditásairól, vicceiről híres párt gerillaakciója az itt élők megkérdezése nélkül történt, semmibe véve a közterület-elnevezéssel kapcsolatos előírásokat és a már jól bevált óbudai közösségi tervezést.

2016. 07. 31-én a Kétfarkú Kutya Párt egy újabb közterületi kitárulkozásának, közérdekűnek vélt mulatságának lehettünk tanúi, amely előkészítésébe – szokásukhoz híven – senkit, még az önkormányzatot sem vonták be, amely a kerület közterület-elnevezésihez hivatalos javaslattétellel élhet. (A magunk részéről csupán a művész szomorú halála okán zárjuk ki annak a pofonsorozatnak a lehetőségét, amit Carlo Pedersoli osztana ki, ha megtudná, hogy a nevével pártérdekből szórakoznak Budapesten.) Egy picit azért sajnáljuk, hogy a tervezett hakni kapcsán a rossz hír hozójának köpenyét kell magunkra öltenünk, de kötelességünk jelezni, hogy ez nem így működik. Közterületet ugyanis elhunyt személyről csak annak halála után öt évvel lehet jogszerűen elnevezni. Említett színész nem díszpolgára városunknak, így ez a fő szabály vonatkozik rá.
Mindennek ellenére köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket arra, hogy van a kerületben egy közterület, amely még nincs elnevezve, de van egy jó hírünk is! Ezt a pártakciót javaslattételnek fogjuk fel, és csakúgy, mint más hasonló lakossági kezdeményezés, utcanév-elnevezés kapcsán (lásd: Esti Kornél utca) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata most is nyitott a kezdeményezésre. Amennyiben az ott élők, akik véleménye a leginkább számít a terület elnevezésével kapcsolatban, szintén támogatják az ötletet, az önkormányzat felterjeszti a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol döntés születhet a névadásról. Várjuk tehát a lakossági véleményeket a kozelazemberekhez@obuda.hu e-mail-címre, ahová a park jövőjével kapcsolatos különböző elgondolásokat fogalmazhatják meg az érintettek. Egyelőre tehát kincs, ami nincs! – írta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.