hirdetés

Orbán Viktor idei tusnádfürdői beszédében újat akart mondani, de sablonjai ismerősek lehetnek mindenki számára, aki ismeri a két világháború közti időszak történelmét: idegenellenes uszítás, ellenségképek keresése, rémhírek terjesztése. –áll a Magyar Liberális Párt Közleményében. A liberálisok szerint Európát nem a háború elöl menekülőktől kell megvédeni, hanem az Orbánhoz hasonló gyülőletkeltő politikusoktól.

liberálisok

Nem bírta tovább a Magyar Liberális Párt. A párt a miniszterelnök erdélyi beszéde miatt közleményt adott ki, amelyben mint írják Brüsszel, a baloldal, afrikai éhezők – idén ezek, ők a miniszterelnök ellenségei, miközben saját kudarcos kormányzásával, az egyre növekvő szegénységgel, a mindent ellepő korrupcióval, külpolitikai elszigeteltségünkkel nem is tud és nem is akar elszámolni.

A Liberálisok meggyőződése, hogy Orbán Viktor állításaival szemben értékalapú Európára van szükség, mert ennek híján az ország Putyin hatalmi játszmáinak kiszolgáltatottjává válik. A miniszterelnök magyar gazdasággal kapcsolatos állításai pedig éles ellentétben állnak az európai rekordokat döntő magyar szegénység, társadalmi kettészakadás adataival.

A háború, a diktatúra elől menekülők és a terrorizmus, a bűnözés összekötése pedig nem más, mint szélsőséges, gyűlöletkeltő és minden európai demokrata által elutasítandó állítások.