hirdetés

Bár szokták mondani, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, a soproni sportszerető szurkolók azonban ki vannak akadva. A város futballstadionjára ugyanis majd félmilliárd forintot költöttek, hogy a pálya jobb legyen, ne legyen rajta víz, ha esik, és a lelátók is kényelmesek és vízmentesek legyenek. Nos a stadion felújítása részben kész, de semmi nem sikerült abból, amit terveztek. A pályán áll a víz. A lelátón meg jobb, ha csak napsütésben tartózkodik bárki is.

sopron pálya-zsombor tóth

Március elején fejeződött be a soproni stadion első, 400 millió forintba kerülő felújítási üteme: befedték az egyik lelátót, és alácsövezték a pálya talaját, így most már el tudják vezetni az esővizet, ha netán éppen a mérkőzés idején jönne az égi áldás. Azonban a munkák eredménye nem lett tökéletes, úgy tűnik. A pénteki Sopron–Balmazújváros NB II-es találkozó előtt egész nap esett az eső. A hazai egyesület által közzétett képeken jól látszik, hogy a játék bokáig érő vízben folyt – szó szerint.

A játéktér jobban hasonlított egy medencére, mint egy focipályára a kis, kb. 20 mm-es esőzés után, a lelátón meg a legfelső sorban is bőrig áztunk. Ezért kár volt több száz millió forintot kifizetni.

Hol vannak a felelősök? A tervezők, a kivitelezők? És vajon ki írta alá a teljesítési igazolást? Óriási baklövés!!!! – írta egy dühös hazai drukker.

Vigaszként szolgálhat, hogy felújítás még nem ért véget, hátravan még egy 152 millió forintos ütem, amiből a világítást és az eredményjelzőt fogják korszerűsíteni, illetve a főépületben alakítanak ki különféle helyiségeket. A soproni stadionban játssza jelenleg hazai meccseit az élvonalbeli szombathelyi Haladás is.

(Forrás: 444–Esti Újság, fotó: Tóth Zsombor)