hirdetés

A családtagok fontosak a kormánynak. S ez igaz a miniszterlenökre is. Így nem lehet meglepődni azon ebben az uram-bátyám rendszerben, hogy Orbán Viktor vejének Tiborcz Istvánnak a bátyja, Tiborcz Péter a NAV informatikai és fejlesztési főosztályvezetője lett.

Tiborc famili

Minderről az Átlátszó blogja számolt be, amely mint köztudott anno az MSZP korrupcióba keveredett nagyemberének Hagyó Miklósnak a pénzéből is indult el. S amely portál alapítója pénzt is el fogadott Hagyótól, Kocsis István lejáratására.
Visszatérve az immáron már az Orbán familiához tartozó Tiborcz Péter Sándor kinevezése a NAV vezetőit felsoroló, 2014. augusztusi táblázatból derült ki. A 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál volt tanácsadó Orbán vejének testvére..
Az Átlátszó közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy nem névazonosságról, hanem valóban Orbán Viktor vejének testvéréről van szó.
A 39 éves Tiborcz Péter 2008-ban végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.  A miniszterelnök rokona 2010-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója volt, valamint tagja volt az igazgatóságnak a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc cégében. Korábban alelnöke volt a Fejér Megyei Közgyűlésnek, valamint bizottsági elnök volt a Bicskei Önkormányzatnál. Jogi munkatársként dolgozott egy ügyvédi irodában, majd a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél.