hirdetés

Hivatalos, hogy a rettentő bűzt Budapesten és környékén augusztusban az Óbarok Kerti Vasút Kft. trágyázása okozta. Mindezt a Miniszterelnökség államtitkára jelentette be. A baj csak az, hogy ilyen nevezetű cég nincs az Igazságügyminisztérium Cégnyílvántartásában.Persze lehet mi voltunk kevésbé ügyesek, de a nagy keresgélésben felbukkant az ország egyik nagy szélhámosa Egres Béla neve, aki simán ír az EMMI vagy épp a HM nevében hiavatlosa leveleket .Itt valami nagyon  nagyon bűzlik de mindenképp kezd mulatságos lenni.

 

A fura eset legnagyobb érdekessége és egyben a közröhej tárgya pedig az, hogy a neten találtunk egy Óbaroki Kerti Vasút blogot, de céget itt sem sikerült fel lelnünk. Azonban a blog üzemeltetője egy bizonyos Egres Béla. Igen ő a domonyi kamutábornok után az ország másik nagy széltolója, aki nem mellesleg egy postás, de magát rendszeresen hol az EMMI osztályvezetőjének, hol a Kormányhivatal vagy épp a HM munkatársának adja ki magát. egres Béla nemrég az EMMI nevében írt a Szinyeis szülöknek és diákoknak, hogy miért nem jó igazgató a leváltott Tóth Gábor. Nos az EMMI kérdésünkre pár hete közölte ilyen nevű munkatársuk nincs, pedig egres úr osztályvezetőnek adta ki magát.

Nos ennek a széltoló Egresnek van egy Óbaroki Kerti Vasút nevezetű blogja, amely a Jövő Generációja Egyesülethez köthető. De ennyi. Utoljára 2017-ben volt frissítve. Erre most a MEH államtitkára közölte a bűzbűntényt az Óbaroki Kerti Kisvasút okozta. S ezt hivatalos válaszában meg is fogalmazta.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó arra volt kíváncsi, mi okozta azt, hogy augusztus 8-án Budapesten és a környező településeken elképesztő bűz uralkodott. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal meghatározta a trágyaszag keletkezési helyét.

A rendelkezésére álló információk alapján a bejelentésekben kifogásolt szaghatás az Óbaroki Kerti Vasút Kft. által Óbarok-Újbarok-Bodomér közötti földeken végzett trágyázási tevékenységéből származott.

Mivel Óbarok Fejér Megyében található, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Kormányhivatal szakemberei közösen léptek fel a trágyaszag terjedésének megállításáért. Az államtitkár szerint röviddel a bejelentések és a hatósági vizsgálat megkezdése után az érintettek a kifogásolt szaghatást megszüntették.

Ez egyedi eset volt, de azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló, a kormányhivatalokat utasították, hogy fokozzák a helyszíni ellenőrzések gyakoriságát. Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat egy speciális modell segítségével szintén ezt a területet jelölte meg a bűz forrásaként.

Nem tudjuk pontosan, hogy most az államtitikárt is megvezettéke-? Vagy csak a Cégnyílvántartás hiányos-e, de egy nem létező cég a bűnös a Budapestet is napokig elárasztó bűzbűnüggyel, ami egyre érdekesebb. Persze lehet, hogy mi voltunk ügyetlenek. Azonban ennyi tévedés és ennyi véletlen egybeesés több mint érdekes, főleg, hogy a szálak ismét egy országos széltoló felé vezetnek .