hirdetés

Hiába kérték a magyarországi egyházak vezetői, hogy a lelkészeket is minél előbb kezdjék el oltani, hisz sok emberrel találkoznak és ők is heroikus munkát végeznek a járvány miatt. Az EMMI közölte, hogy az oltások az oltási rend szerint zajlanak.

 

A napokban a katolikus, a református és az evangélikus egyház levélben kérte Pintér Sándorbelügyminisztert, hogy a lelkészeket is vegyék előre az oltási tervben. Azzal indokolták kérésüket, hogy szerintük a pedagógusokhoz hasonló szerepet töltenek be, sok emberrel találkoznak, heroikus munkát végeznek, életüket kockáztatják, amikor elmennek a betegekhez vagy amikor temetnek.

Az EMMI-t az ATV kereste meg és azt kérdezték a minisztériumtól, hogy előreveszik-e a papokat az oltási sorrendben. A válasz az volt: „az oltások az oltási rend szerint zajlanak, jelenleg is a regisztrált idősek oltása az első, közöttük természetesen, ha van lelkész, az ő oltásuk is zajlik.”

Azaz egyelőre nem.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy azon egyházi szervezetek, amelyek segítik a hajléktalanok életét, vagy épp népkonyhát üzemeltetnek, szociális feladatokat látnak el, vagy idősotthonban dolgoznak, vagy épp gyógyítják az elesetteket, azon személyek már kaptak oltást és egészen biztos van köztük lelkész is.

(ajtai)