hirdetés

Nem jött össze a bontás a Böszörményi úton. Két emelet leomlott. Több autó pedig megrongálódott Budapesten, egy XII. kerületi épület bontása közben hétfő délután – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese . Szerencsére senki nem sérült meg a balul elsült bontásban.

 

Kolozsi Péter a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságának munkatársa elmondta: a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak. A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le.

Úgy tudni két szint omlott le egy házból, amelyen önkormányzati építkezés zajlik.

Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, és az Apor Vilmos tér megállót.

A 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.

A 212-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem – ismertették.

A kerületi rendőrkapitánnyal és a beruházó egyik képviselőjével történt gyors egyeztetés után az alábbiakat tudom most közölni: Jelenleg statikusok mérik fel a kárt, és hogy egyáltalán megállt-e az omlás. A rendőrök ezután helyszínelnek, amit nem tudunk megjósolni, hogy meddig fog tartani, ezért azt sem tudják mikor lesz megnyitva az út. Ha abbamaradt, a beruházó elkezdi a romok mihamarabbi eltakarítását. – írta a helyszínről Hajnal Miklós, a körzet parlamenti képviselője.

 

( Predrag M.)