hirdetés

Nem történt gyújtogatás a Testnevelési Egyetem szerint. Bár a szakértői vélemény még nincs kész, úgy tudni. Tegyük hozzá, szerencsére, mert így a biztosítónak fizetnie kell. Ha gyújogatás történt volna, akkor a nyomozás végéig, vagy egy jogerős ítélet végéig egészen biztosan csak futhatott volna a pénze után az egyetem, így azonban esély van arra, hogy a szebb napokat látott sportcsarnok újra felépülhessen.

Budapest, 2015. október 15. Tûzoltók dolgoznak Budapesten, az Alkotás utcában a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tûz a szomszédos épületre is átterjedt. A háromezer négyzetméteres csarnok teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.  MTI Fotó: Lakatos Péter

A Testnevelési Egyetem 2014-től folyamatos és érvényes, teljes körű „all risk” vagyon- és felelősségbiztosítással rendelkezik. Az atlétikai csarnok csütörtökön öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet. Az intézmény szerint kizárható az idegenkezűség.

Az előzetes vizsgálatok alapján nagy valószínűséggel kizárható az idegenkezűség a Testnevelési Egyetemen keletkezett tűz esetében – közölte Varga Dániel, a rektori hivatal vezetője.

Már megkezdték a tűz keletkezési helyének és okának szakértői vizsgálatát – írja az egyetem, amit egyébként rögtön a tűz eloltása után meg szoktak kezdeni a tűzvizsgálók. Az eset kivizsgálást azonban lehet, hogy a sok eső nehezíti.

A Testnevelési Egyetem 2014-től folyamatos és érvényes, teljes körű „all risk” vagyon- és felelősségbiztosítással rendelkezik. A károkat a biztosítótársaság szakértőinek részvételével mérik fel. Mint ismeretes, a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnoka csütörtökön öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.