hirdetés

Nem menti fel tisztségéből Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét Varga Mihály – a nemzetgazdasági miniszter ezt a Magyar rádió 180 perc című műsorában jelentette ki hétfőn.

Varga Mihaly

Döntését azzal indokolta, hogy szerinte a NAV-elnököt alaptalanul vádolják, mivel a mai napig nem mutattak be bizonyítékot a korrupció gyanúval kapcsolatban. A NAV veszélyes üzem, mivel számtalan olyan ügyben vizsgálódik, ahol különböző gazdasági érdekeket sért.

Ebben a helyzetben akkor járna el a legrosszabbul, ha mindenféle alapos vizsgálat nélkül felmentené a NAV vezetőjét. „Nem fogom ezt megtenni” – tette hozzá.

„Attól tartok, ez csak egy ürügy, igazából nem erről szól a történet, itt egy politikai szál van” – érvelt Varga Mihály. “Várjuk az amerikai hatóságoktól, hogy tájékoztassanak bennünket ebben az ügyben” – tette hozzá.

Hozzátette, hogy Polt Péter legfőbb ügyész már kezdeményezte az amerikaiaknál a bizonyítékaik átadását, ám ez máig nem történt meg.

Mondja meg valaki, hogy mi a baj a NAV elnökével– fogalmazott a politikus.

Varga Mihály az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta, hogy mindenkit, így Vida Ildikót is megilleti az ártatlanság vélelme.

Nevezzék meg azt az ügyet, ami alapján a NAV elnökét kitiltották, ha megnevezik, azonnal vizsgálatot indítanak– mondta Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter azt nyilatkozta, hogy közvetlenül a Magyar Nemzet interjú előtt szerzett tudomást az ügyről, amikor is Vida felhívta és egyetértettek abban, hogy fel kell tárni a nyilvánosság előtt az ügyet.