hirdetés

Bár Budapest letett az Olimpiáról a Momentum népszavazási kezdeményezése miatt, tavaly februárban,  most újra napirenden van a téma. Főleg annak tekintetében, hogy bár a BOOM-ból nem lett semmi, szinte az összes Olimpiai fejlesztés halad és dübörög tovább.  Ráadásul azóta jó pár világversenyt meg is rendezett Budapest.

 

olimpiai-uszalyA sportközgazdász szerint korábban rettenetes lemaradásunk volt a sportdiplomácia, és az infrastruktúra területén , de ma már nem kell magyarázkodni, mindenki jól látja, hogy épülnek a létesítmények, világversenyeket rendezünk, sorra. Kiválóan..

A kormány az olimpia rendezéséről sem tett le, amihez jó tapasztalatot adnak ezek a világversenyek. –mondta Dénes Ferenc, sportközgazdász.

A magyar sportpolitikai gyakorlat nem elsősorban gazdasági tevékenységnek tekinti ezeket a versenyeket, bár mindig hozzátesszük, hogy a különböző számítások szerint mennyire megéri a szervezés.

Az is fontos eredmény, ha például egy szlovák vagy horvát közönség előtt jól szerepel az ország, ez 4-10 millió embert jelent, Ázsiában viszont a közönség 1,5 milliárd ember, előttük tudunk jelen lenni és sikeresen szerepelni. Azt mondhatják majd, hogy tudunk szervezni, tudunk rendezni.-folytatta a szakember.

Dénes szerint jogos, hogy azokat a játékosokat, akik ritkaságnak számítanak, meg kell fizetni, ugyanakkor a labdarúgók fizetése társadalmi feszültségeket is kelt szerinte. Ezért az új szabályozással Magyarország az egyik legkedvezőbb adózású ország lett a labdarúgók számára – mondta.