hirdetés

Drágább a Magyarországra érkező metrókocsi, mint a Nyizsnij Novgorodba szállított új szerelvények. Mindez nem is nagy csoda, hisz ne feledjük a Malévben sok sok orosz milliárd rubel azaz forint tűnt el és nehogy azt higgyük , hogy azt mr elfelejtették Putyinék és sosem kérik majd vissza azt az összeget orosz testvéreink.

3-as metrószerelvényekAz Index szerint az orosz városba Novgorodba szállított új metrókocsi darabja nagyjából 257, míg a Budapestre szánt felújított szerelvények nagyjából 307 millió forintba kerülnek.

Az árkülönbség természetesen adódhatna abból, hogy le kellett Budapestre szállítani a kocsikat. De adódhat abból is, hogy a Malév csődbe menetele miatt sok sok milliárd forinttal tartozunk az orosz államnak és ezt valahogy kompenzálni kell minden orosz üzletből így a metrófelújításokból is akár, s legfőképp majd Paksból. A drágaság tehát több összetevőből is állhat de aligha tudjuk majd meg az igazságot.

A Metróért Egyesület elnöke azt mondta: az árkülönbség abból adódhat, hogy a Magyarországra érkező, de felújított kocsik korszerűbb alkatrészeket tartalmaz, mint az orosz városba készülő újak.

Budapest 222 felújított metrókocsit vásárol, csaknem 70 milliárd forintért.