hirdetés

Ennyi volt. AZ MSZP költözik a Jókai utcából, hisz a párt székházát értékesítik. Állítólag már tárgyalnak a potenciális vevőkkel, és még ebben az évben értékesítik az MSZP Jókai utcai székházát – mondta el a Népszava hétfői számában Katona Tamás, a párt igazgatója. Az exkormánypárt úgy tudjuk, igen nehezen tudja ugyanis fizetni az MFB-től felvett devizaalapú hitelét.  Esetleg jó megoldás lenne a pártnál, ha minden uniós és itthoni parlamenti képviselő hozzájárulna a havi banki törlesztéshez, bár azt nem tudjuk, nem-e ezt teszi az MSZP. 

mszp székház

Közölte: más ingatlanokat nem akarnak eladni, csupán az fordul elő, hogy adott településen másikra cserélik azokat a helyiségeket, amelyek nem szolgálják megfelelően a politikai munkát. A szocialisták mintegy 150 ingatlannal rendelkeznek az országban, ezek között van saját tulajdonú, valamint bérelt. A számot nem akarja csökkenteni a párt. Akkor sem, ha anyagi gondokkal küzdenek. A Jókai utcai székházra, ahová 2009 januárjában, még Gyurcsány Ferenc elnöksége idején költözött az MSZP, annak idején devizahitelt vettek fel. Katona Tamás szerint átgondolatlan döntést hozott az akkori vezetés, amikor eladta a Köztársaság téri székházat. Nagyon sok pénzért alakították át a Jókai utcai épületet, amelyben korábban az egyik szakszervezet működött. A székház üzemeltetése drága. Tavaly nyár óta tudható, hogy a törlesztőrészletek kigazdálkodása egyre nagyobb gondot okoz a szocialistáknak, a választási vereségek után ugyanis megcsappant az állami támogatás.  A napilap forrásai szerint az OTP vásárolhatja meg a székházat, a szerződést azonban még nem írták alá, így nem lehet tényként kezelni az üzletet.

Azt nem tudjuk, hogy a párt tagjai, illetve képviselői vajon hozzájárulnak-e anyagilag a párt banki törlesztőrészletéhez. Ha nem, akkor lehet, hogy ez megnyugtató megoldás lehetne egy ideig, hisz a képviselői fizetés itthon és az Unóban egyaránt szép summa havonta.