hirdetés

Kétes és nem ellenőrzött húst találtak egy közétkeztetéssel foglalkozó cégnél. Több mint 100 kilogramm bizonytalan eredetű élelmiszert semmisített meg a közelmúltban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy hatvani közétkeztető cég főzőkonyháján.

füstölt húsok

A Nébih közölte: a hatóság valóban tartott ellenőrzést egy hatvani főzőkonyhán. A vizsgálat folyamán a konyhán 120 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető termékeket – elsősorban fagyasztott húst – találtak a szakembereik. A lefoglalt ételeket megsemmisítették, és ezekből nem főztek a konyhán.

Az ellenőrzés állítólag a város közétkeztetéséért felelős, az önkormányzathoz köthető főzőkonyháján zajlott le, így tehát számos óvoda vagy általános iskola menzájára is juthatott volna a veszélyesnek minősített húsból.

A problémák a konyha működését nem érintették, a közétkeztetőre pénzbírságot szabott ki a Nébih, de a szolgáltató folytathatta működését. Ennek ellenére a hatóság magasabb kockázati besorolás alá helyezte a konyhát, ezért mostantól már fokozott hatósági figyelemre számíthat.