hirdetés

A macedón elítélt és megszökött miniszterelnök után újabb elítélt politikus talált magának menedéket Magyarországon. Legalábbis néhány román újság azt feltételezi, hogy Magyarországon, Budapesten bujkálhat a korrupció miatt elítélt RMDSZ-es exszenátor, Olosz Gergely. Oloszt 2018 december 20-án három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a román legfelsőbb bíróság, és miután eltűnt, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

 

b_olosz_gergely_0001Azt pontosan nem lehet tudni, hogy Olosz mikor tűnt el a hatóságok látóteréből, “de vélhetően a jogerős ítélet meghozatala előtt már kereket oldott Romániából. Utoljára november 11-én, egy székelyföldi templom felújítás utáni megnyitó ünnepségén jelent meg nyilvánosság előtt Semjén Zsolt oldalán.

 

A román lapok is azért feltételezik a budapesti szökést, mert az RMDSZ—es Olosz Semjén Zsolttal és Orbán Viktorral is kiváló kapcsolatokat ápol. A román hatóságok hivatalosan ugyanakkor “sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, hogy Magyarországra szökhetett-e Olosz”.

 

Néhány hete a volt macedón elnök Gruevszki szökése keltett világbotrányt, vele ellentétben Olosznak vízumra sem volt szüksége, és menedékjogot sem kell kérnie, hiszen magyar állampolgár is. A kiadatását azonban szintén nem lesz nehéz elutasítani.