hirdetés

Ismét bajba kerülhet László Tamás kampánycsend megsértés miatt, mert a Lokál most hozta le a Fideszes polgármesterjelölt iskolai beszédét.  Nemrég a politikust 200 ezer forint büntetést kapott az iskolai agitációja miatt.

 

lászló-lokálKomoly bajba sodorta a kormány közeli Lokál a Fideszes polgármesterjelöltet. László Tamás elmeszelt Kontyfa iskolai beszéde ugyanis 200 ezer forintos büntetést jelentett a Választási Bizottságnál. A XV.kerületi polgármesteri székért vívott harcban, amely szeptember 30-án lesz, már elmarasztalták Lászlót kampánysértés miatt és az oktatási törvények megszegéséért. Most azonban megjelent ezen esemény  online és print formában is a Lokálban. Szakértőink szerint ez újabb jogsértés és így újabb eljárás alá kellene vonni Lászlót. Kérdés a Választási Bizottság mit lép.

A politikus amúgy komoly visszaesőnek számít, hisz az április választásokon is törvényt sértett és a Kúria is elmeszelte őt, de úgy tűnik visszatartó ereje ezen szankcióknak nincsen.

Azt nem tudjuk de minden bizonnyal a Lokál cikk miatt ismét eljárás indulhat a Fideszes polgijelölt ellen.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a liberális szemléletű Hajdú László országgyűlési képviselő lett és épp László Tamás maradt vele szemben alul immáron sokadik alkalommal. Hajdú volt alpolgármesterét Németh Angélát támogatja és őt tartja a legjobb jelöltnek a XV.kerület vezetésére.  A kerület a 90-es évek óta azaz a rendszerváltás óta a Budapesti  városrészek közül szinte mindig liberális vezetőt választott egy kivételével.