hirdetés

Tarsolyék a börtönben karácsonyoznak. A Quaestor-botrány főszereplőit ugyanis a másodfokon eljáró bíróság nem engedte házi őrizetbe. A Fővárosi Főügyészség így mondhatni, sikeresen fellebbezett a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntése ellen. Így mindenki marad előzetes letartóztatásban.

Tarsoly

A bíróság még a múlt héten szüntette volna meg a brókerbotrány gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását első fokon, mert a legszigorúbb kényszerintézkedés már nem volt indokolt. Azonban az ügyészség azonnal fellebbezett. Az előzetes letartóztatást még május 29-én rendelték el.

Mint ismert, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. Ezt megelőzően a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.

Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.