hirdetés

Nagy a rendőri készültség és jelenlét Magyarországon is a brüsszeli brutális IÁ terrormerényletek miatt. Kettes szintű terrorfenyegetettséget jelentett be a belügyminiszter, és elrendelte egyben a rendőri egységek számának és a TEK látványos kivonulását a fontosabb és veszélyesnek ítélt helyekre.
TEK PArlament 2

Emelte a belügyminiszter, Pintér Sándor hazánk terrorfenyegetettségének fokozatát. Mindez pedig azt jelenti, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és a kormányfő, Orbán Viktor elrendelte, hogy a veszélyeztetettnek ítélt közterületeken és intézményeknél a rendőri és a TEK jelenléte látványosan nagyobb legyen a sajnálatos brüsszeli robbantások miatt.

Így gépfegyveres és állig felfegyverkezett kommandósok, rendőrök és katonák lepték el többek között Budapestet is, és a TEK is akcióba lépett. Sőt még a páncélozott BTR típusú harci járműveket is kivezényelték a Liszt Ferenc reptér és a tömegközlekedési eszközök közelébe. Ami érdekes, hogy iskolák, óvodák vagy egyetemek közelében nem látott az Esti Újság egyetlenegy munkatársa sem fegyveres erősítést, ami lehet, csak a véletlen műve, de talán fontosabb, mint az amúgy is a parlamenti őrök által őrzött Parlament környékének a vigyázása.

A belügyminiszter hozzátette: a kormányfő addig rendelte el ideiglenesen a kettes fokozatot, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban.

(Fotó: Tury)