hirdetés

A különböző konstrukciójú kölcsönök mellett igényelhető Előrelátó Csomag a biztonságérzetünket növelheti, ugyanis a szolgáltatás a szerződő halála esetén érvénybe lépő tartozás elengedését foglalja magába.

 

Cikkünkben bemutatjuk az Előrelátó Csomag jellemzőit, egyúttal az igénylésének a menetét is ismertetni fogjuk.

Egész pontosan mit jelent az Előrelátó Csomag?

Az Előrelátó Csomag a kölcsönszerződések mellé, külön díj fejében, kiegészítésként igénybe vehető tartozás-elengedési szolgáltatásnak felel meg. Egyfajta biztonsági hálóként funkcionál tehát.

Amennyiben a kölcsönt felvevő a futamidő ideje alatt valamilyen oknál fogva elhalálozik, akkor a pénzintézet elengedi a fennálló tartozását. Ezáltal a szerződő fél családját nem terheli pluszban a fennmaradó kötelezettség törlesztése.

Az Előrelátó Csomaghoz járnak még kiegészítések is, amelyekre a következő bekezdésben ki fogunk térni részletesebben is.

Milyen előnyökre lehet szert tenni az Előrelátó Csomag által?

Természetesen a biztonság az egyik legfontosabb szempont, amely az Előrelátó Csomag igénylése mellett szól. A szerződő félnek nem kell tehát attól tartania, hogy az őt ért váratlan események hatására a családtagjainak anyagi teherrel kellene szembenézniük. Könnyebbséget jelenthet maguknak a családtagoknak is az Előrelátó Csomag, mert a nagy bajban legalább plusz kiadásokkal nem kell számolniuk.

Az Előrelátó Csomaghoz tartozik egy meghosszabbított elállási és felmondási lehetőség is, amely a jogszabályban rögzített 14 nap helyett 30 napon át biztosít a szerződő fél részére a kölcsönszerződéstől díjmentesen elállási vagy éppenséggel felmondási jogot.

Része még továbbá a csomagnak egy csoportos élet- és baleset-biztosítás, amely anyagi tehermentesítést jelenthet a nem várt egészségügyi nehézségek felmerülése kapcsán.

Hogyan lehet igénybe venni az Előrelátó Csomagot?

Az Előrelátó Csomag egy kiegészítő szolgáltatásnak felel meg, amit külön díj ellenében van lehetőség igénybe venni. Heti és havi törlesztésű, valamint a MobilON kölcsön mellett tudjuk igényelni, amennyiben szükségét érezzük ennek a plusz biztonsági funkciónak.

Mivel bármelyik opciót választva is megelőzi a kölcsönfelvétellel kapcsolatos szerződéskötést egy előzetes egyeztetés, ennek a keretei között érdemes jeleznünk az igényünket az Előrelátó Csomagra.

Természetesen a kapcsolatfelvétel szakaszában kérdezni is tudunk, így ha még akadna bennünk bizonytalanság az Előrelátó Csomag részleteit illetően, akkor ezt könnyen fel tudjuk oldani. Ezáltal a futamidő teljes hossza alatt nyugodtak lehetünk, mert a minket érő bármilyen váratlan esemény nem ró extra terhet a hozzátartozóinkra.