hirdetés

Feljelentette magát az NBI-es Lombard Pápa tulajdonosa. Négymilliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás. Több pénzintézet úgy tűnik futhat a pénze után s feltehetőleg a profi sportklub is  komoly bajba kerül. Bár arról egyelőre mindenki hallgat, hogy a Pápa betudja-e fejezni a bajnokságot, hisz névadó szponzora és tulajdonosa került most fizetésképtelen helyzetbe.

 Bíró Lombard

 

A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gazdasági hír sportvetülete, hogy Bíró Péter, a pápai focicsapatot is magáénak tudó Lombard Zrt. tulajdonosa, így a győri labdarúgó klub mélyrepülése után újabb NB I-es csapat roggyant meg, s kérdéses, hogy egyáltalán be tudja-e fejezni a bajnokságot. Győrött és Pápán is felügyeleti biztos vezeti a céget, az ETO-nál már a kifizetésekre sem futja a pénzből. Azt sem igen tudni, miként tesz eleget az ETO az aktuális MLSZ-büntetés kifizetésének: a Kecskemét elleni szombati hazai meccsen a győri szurkolók rasszista megnyilvánulásai (huhogás) miatt szerdán 300 ezer forint pénzbüntetést kapott a Rába-parti klub.

Az év elején kapott nyilvánosságot a hír, mely szerint baj van a pápai focicsapat tulajdonosának egyik cégénél. A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt-hez a pénzügyi vállalkozás „helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt.”

A felügyeleti biztos kirendelése után kiderült, hogy nagy a baj. Az önfeljelentés után 4 milliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás.

A Kézizálog Zrt. a Lombard cégcsoport tagja, melynek tulajdonosa Biró Péter, aki 1996 novemberében megjelent a magyar futball világában. A cégcsoporthoz tartozik a jelenleg a pápai futballklubot működtető Új Lombard Kft is.

A Kézizálog Zrt. és az Új Lombard Kft. két különböző társaság. Viszont – mivel ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartoznak –, ha netán az egyiknél 4 milliárd forintot csaltak el (és ennek következményei lesznek), az kihatással lehet a másikra is.

( Fotó: rangado.hu)