hirdetés

Jogos volt az aggodalom a szökésben lévő karcagi brókernő Marcsika lányai vagyonmentésével kapcsolatosan, hisz azt csak megakadályozták. Bár ugye a rendőrség ebben semmi kivetnivalót nem talált s az sem számított, hogy a cégben bizony ott van a keresett bróker is vezetőként. Így most  . felfüggesztették a családi érdekeltségbe tartozó Múzeumkert és Bonanza ételbár eszközök árverését, értékesítését.

kunmediator

Dobrossy István a károsultakat képviselő ügyvéd elmondta: a Múzeumkert részét képező Bonanza Ételbárban levő eszközök becslés szerint mintegy 10 millió forintot érnek, de két évvel ezelőtt 100-200 millió forintos, az éttermet érintő beruházás valósult meg. Hozzátette: a kiárusítás felfüggesztésére azért is volt szükség, mert még nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete, valamint a Múzeumkert Zrt. és a Kun-Mediátor kapcsolata, illetve a két cég közötti esetleges pénzmozgások sem, emiatt a károsultak gyanús vagyonkivételtől tartottak- jegyezte meg.

Mint ismeretes a karcagiak ál-főbrókerének egyik cégéből gyorsan mentik a vagyont. Nyomozás ide vagy oda a 23 milliós törzstőkéjű Múzeumkert Zrt.-ben  tény kérdése, hogy a szökésben lévő Marcsika tisztségviselő volt, de nem vették zár alá ezen céget a hatóságok, s így a cég vagyontárgyait árverezik a lányai.  Megjegyezzük, ha az ál-bróker Marcsika nem  volt részvényese a Zrt-nek, akkor nem is nagyon lehetett volna zár alá venni. Mondjuk azért megpróbálhatták volna a hatóságok.   Nos mivel nem történt zár alá vétel így  sok sok károsultnak nem igazán tetszik az, hogy Marcsika lányai mindent pénzzé tesznek. persze az is lehet ők maguk akarják a károkat enyhíteni anyjuk helyett is.

A becsődölt karcagi álbrókercég károsultjai felháborodással reagáltak arra, hogy dacára a beígért hatósági zár alá vételeknek és lefoglalásoknak, a szökésben lévő Dobrai Sándorné családja érdekeltségébe tartozó Bonanza étterem milliókat érő berendezéseit kiárusítják az asszony gyermekei.

A cég egyik károsultja egy közösségi oldalon írta, hogy tudomása szerint fagylaltos pultot, kemencét, hűtőket árulnak az étteremből a Kun-mediátor Kft. szökésben lévő vezetőjének lányai. A károsultak a rendőrséghez fordultak, miként fordulhat elő, hogy a család éttermének eszközeit a Dobrai-lányok szabadon értékesíthetik.

A rendőrség válasza szerint a Bonanza ételbár a Múzeumkert Zrt. része. Az elmúlt évben ott végrehajtott 50-100 milliós beruházáshoz semmi köze a Kun-Mediátornak. A Rendezvényközpont két “tulajdonosa”, üzemeltetője Dobrai Krisztina és Erika, és az ott lévő vagyont jogosan számolhatja fel a két lány. A rendőrség válaszán felháborodtak az ügyfelek.

A  Múzeumkert Zrt. cégkivonata eléggé egyértelmű, hogy 2013-as alapításakor még a két lány jegyezte a céget. Ám 2014 júliusában önálló képviseletre jogosult igazgatósági tagként bekerült Dobrainé Marcsika is, aki jelenleg szökésben van és ügye a Kun-Mediátor Kft. tulajdonosa is egyben. Azaz ezen céghez is volt köze mindenki Marcsikájának, nem is kevés.

Mindezek alapján a rendőrséghez fordul a károsultak egy csoportját képviselő Dobrossy István ügyvéd, aki szerint ki kell zárni azt, hogy esetleg külső cég, netán a Kun-Mediátor bevételei jelentek meg a cég számláján.