hirdetés

Sok hűhó volt a semmiért a nagy dirrel-dúrral bejelentett focibundabotrány. Volt itt bilincsbe verés, előzetes letartóztatás, bajnoki meccsről való elvezetés is. Azonban a kilenc vádlottat többnyire felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pedig pénzbüntetésre ítélt a PKKB eljáró tanácsa.

aczél zoli-blikkKeviczki István bíró, a bundabotrány fő ítésze az ítélethirdetés során elmondta, hogy az elsőrendű vádlott, K. Zoltán és a másodrendű, L. Mátyás egyaránt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Harmadrendű vádlottként S. Balázst két év szabadságvesztésre ítélték, három évre felfüggesztve.

A rákospalotai csapat volt vezetőedzőjét, a 11. rendű vádlott A. Zoltánt egy év szabadságvesztésre büntették, egy év hat hónapra felfüggesztve. Öt társához hasonlóan a korábbi válogatott labdarúgót, az NB I-ben több mint 400 alkalommal pályára lépő E. Károlyt pénzbüntetéssel sújtották.

Az ügy vádirata nyolc, 2007 szeptembere és 2009 májusa között játszott mérkőzést tartalmaz, és többen hosszú hónapokig voltak előzetes letartóztatásban. A. Zoltán edzőt pedig szó szerint bajnoki meccs után verték bilincsbe a nyomozók. Úgy tűnik, mindhiába, hisz szinte mindenki megúszta felfüggesztett büntetéssel a bundabotrányt.

(Fotó: Blikk)