hirdetés

Rekord gyorsasággal vonták vissza az eljárást a szókimondó feketeruhás ápolónő ellen. Mint ismeretes Sándor Mária az egészségügy súlyos problémáiról rántotta le a leplet. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke közölte, visszavonták a Sándor Mária ellen indult eljárást, miután már őt is komoly támadások érték.

sándor m1

Visszavonták a fekete ruhában tiltakozó ápoló, Sándor Mária ellen indított etikai eljárást.  A Népszavának Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke azt mondta, az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára. Hozzátette, szerinte igaztalan dolgok hangzottak el egy olyan ügyről, amelyről még semmi nem derült ki, csupán találgatásokra hagyatkozott mindenki. Balogh szerint nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés, hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg a szervezetükkel szemben, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle “pártpolitikai csihi-puhit”, de végül ez lett belőle.

Mint ismeretes július végén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara eljárást indított Sándor Mária ellen, mert szerintük többszörösen megszegte az Etikai Kódexben foglaltakat azzal, hogy különböző kommunikációs csatornákon nyilatkozott az egészségügy helyzetével kapcsolatban. Az eljárás alá vont ápoló nem titkolta, hogy  korábban Zombor Gábor egészségügyi államtitkár felajánlotta számára, hogy ha bármilyen sérelem éri a felszólalásai miatt, akkor megvédi őt, ezért az államtitkárhoz fordul.