hirdetés

Feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett, és több másfél milliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet. Az így felhalmozott és hiányzó milliárdokat az állam az ORÖ részére plusztámogatás címén kifizette nemrég, ha úgy vesszük. 
ORÖ-nolA foglakoztatási szövetkezet múlt hét végén ismét Nógrád megyében, de ezúttal Balassagyarmaton tartott zárt ülést, ahol kimondták a szervezet jogutód nélküli feloszlatását – tudta meg a romnet.

A projekttel kapcsolatban a NAV két éve folytat nyomozást jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt.
A szövetkezet azért jött létre, hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású ember felzárkózására. A kormány a teljes támogatási összegre 4 milliárd 995 millió forintot irányzott elő, de miután a visszaélésekre fény derült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma belső vizsgálatot rendelt el és visszakövetelte az önkormányzat számára kifizetett 1,6 milliárd forintot és elvonta a maradék támogatást.