hirdetés

Csak pár ezer forint az új Microsoft telo. A Nokia ugyan egyelőre még nem készíthet saját telefonokat, így a márkanevet olcsó készülékeinél használja a Microsoft.

microsoft

Igazán nem kerül sokba, átszámolva még tízezer forint sincs (37 dollár) a Nokia 222, a legújabb Microsoft-telefon, amelyet – így a redmondi cég – azért terveztek, hogy minél többen kapcsolódhassanak a netre, és újszerű módon rögzíthessék és oszthassák meg élményeiket. A Nokia 222 persze nem csúcstelefon (ilyen áron hogy is lehetne az), viszont lehet vele böngészni, skype-olni, elérhető vele a Facebook vagy a Twitter.

A telefvonnak 2,4”-es QVGA (320 x 240) kijelzője van, és egy 2 MP-es kamera került a hátoldalára. Van benne FM rádió és MP3 lejátszó is, és a belső tárhely microSD kártyával akár 32 GB-ig bővíthető. A hálózatfüggetlen működési időről egy 1100 mAh-s akku gondoskodik: az egy SIM-es változat 29 napig, a dupla SIM-es 21 napig bírja standby üzemmódban. Mindkét modell 20 órányi beszélgetési időt kínál egy feltöltéssel. A telefonba még egy LED-es zseblámpa is van.

A Nokia 222-esek nem lesznek olyan színesek, mint a Lumiák, fekete és fehér színben lesznek majd megvásárolhatók szeptembertől.