hirdetés

A magyar állam mégiscsak megveszi a Budapest Airportot. Úgy tűnik van pénz erre is. A reptér megvásárlásával kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak, amint adás-vételi megállapodás születik, arról a megfelelő időben értesítjük a nyilvánosságot – írta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium azzal kapcsolatban, hogy több sajtóorgánum is tényként kezeli: a kormány hivatalos ajánlatot nyújtott be a budapesti repülőtér megszerzéséhez.

Magyarország hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására – írja a Bloomberg. A tranzakció értéke körülbelül 4 milliárd euró lehet – közölte a lappal egy, az ügyet ismerő személy, aki szerint ezzel véget érhet az évek óta tartó huzavona a repülőtér sorsáról.

A magyar állam 51 százalékos tulajdonrészt szerezne, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy másik repülőtér-üzemeltető szerezheti meg.

A felvásárlás Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter asztalán van. Korábban ezt a kérdést az Indexnek adott interjújában úgy összegezte, hogy „a reptér nemzetstratégiai kérdés, ezért óriási hiba, de talán bűn is, hogy a Gyurcsány-kormány külföldi kézbe játszotta át. Ezt helyre kell hozni, ki kell javítani. Elkezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is zajlanak, de ezzel kapcsolatban többet egyelőre nem oszthatok meg. Legfeljebb annyit árulhatok el, hogy a Vodafone-ügyletnél a Budapest Airport nagyobb falat.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium, egyelőre szűkszavúan csak azt közölte, hogy „a reptér megvásárlásával kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak, amint adás-vételi megállapodás születik, arról a megfelelő időben értesítjük a nyilvánosságot”.