hirdetés

Újabb epizód a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében. A védelem szerint továbbra sem tisztázódott, hogy ki lőtte le az NNI nyomozóját. Mindezek alapján még mindig nem biztos, hogy Győrkös István lőtt, hisz a gyilkos töltényen nem volt rajta a gyanúsított DNS mintája .

bonyi-rendorgyilkosTovább bonyolítja az ügyet, hogy semmilyen DNS-anyagmaradvány azon a golyón, amiről a nyomozás mindeddig azt állította, Győrkös István fegyveréből származik, és biztosan az ölte meg Pálvölgyi Péter őrnagyot az NNI nyomozóját.

Ez azt jelenti, hogy vagy furcsa módon nem maradt semmiféle DNS a golyón a becsapódás után, vagy egy hiba miatt a nyomozás során tűnt el onnan. Egyik sem jó hír. Az pedig igencsak fura lenne, hogy az öreg Györkös annyira profi volt, hogy esetleg vegyvédelmi ruhában, vagy épp laboratóriumi körülmények közt tárazta volna be a fegyvereit.  

2016. október 26-án a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illegálisan tartott fegyverek után akart kutatni a szélsőséges félkatonai szervezet, a Magyar Nemzeti Arcvonal szellemi vezetőjének tartott Győrkös István bőnyi házában. A 76 éves férfi nem engedte be a nyomozókat. Lövöldözés tört ki, amiben a rendőrök is részt vettek, eközben érte halálos lövés Pálvölgyit. Az ügyészség azt állítja, Győrkös lőtt rá a rendőrökre, míg az idős férfi azt, nem ő lőtt először, csak miután golyót kapott, véletlenül adott le ő is egy sorozatot gépkarabélyával.