hirdetés

Hiába nyert a hazai és európai bíróságon is a magyar adóhatóság ellen Magyarország egyik leggazdagabb embere, Gattyán György milliárdos hazai vagyonára ismét rátette a kezét a NAV. Úgy tűnik, akkor van egy másik adóeljárás is az egyik leggazdagabb magyar ellen? Kérdés, hogy a Gattyán egyik érdekeltsége és a Fradi közti megállapodást ezen adóeljárás mennyire érinti.

gattyán ask.fmBár júniusban mind a magyar, mind az uniós bíróság jogerősen kimondta, hogy Gattyán cégei nem sértettek adójogszabályt, a vagyonfelszabadítás azonban nem sokáig tartott. A milliárdos elleni korábbi adóvita egy 5 milliárdos tételről szólt, amelyben mindenhol Gattyánnak adtak igazat.
Hogy a mostani eljárás miért indult, arra egyelőre nincs válasz, mert az adóhatóság az ezzel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt, ami érthető, hisz adótitoknak minősül.

Azonban, ha igaz az új NAV-eljárás, akkor úgy tűnik, hogy az egyik leggazdagabb magyar ellen egy másik eljárás is lehet.

Az, hogy ez az eljárás mennyire érintheti a Fradi és az általa támogatott egyik cég közötti megállapodást, nem tudni. Feltehetőleg a zöld-fehérek azonban nem örülnek ezen mostani hírnek.

Természetesen próbálunk valamiféle megerősítést vagy cáfolatot kérni a magyar milliárdos sajtósától.