hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az  Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték azt a beteget, aki meggyilkolta betegtársát a Merényi kórházban. A felismerhetetlenségig verte és ütötte betegtársát az egyik kezelt a Merényi kórház pszichiátriai osztályán. Hogy miért gyilkolta meg betegtársát a feldühödött és eszét vesztett elkövető, egyelőre nem tudni. Mint ismeretes, a kórházról korábban ombudsmani jelentés is készült, és az ott uralkodó viszonyok azonnali és gyors megszüntetését kérte Székely László, a szörnyű állapotok miatt.

merényi-kórház

Szerkesztőségünk úgy tudja, a Merényi kórház pszichiátriai osztályán tomboló és gyilkosságot elkövető férfit megfigyelésre az IMEI-be vitték, hogy kiderüljön egyrészt, büntethető-e. Másrészt, hogy kiderüljön, előzetes letartóztatásba helyezhető-e.

Mint ismeretes, kedden hajnalban egy férfi megölte betegtársát a pszichiátrián a Merényi kórházban. Mindezt a kórház igazgatója is megerősítette. Hogy mi vezetett a halálos esethez, nem tudni pontosan. A gyanúsított állítólag az egyik ágyrácsot tépte fel, ezzel esett neki a másik beteg férfinak, akinek fejét a felismerhetetlenségig összeverte. A brutális támadás leírhatatlan volt, azaz a féktelen düh vezérelte az elkövetőt feltehetőleg.

A Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályáról Székely László ombudsmani jelentést is készített korábban, amely igen nagy vihart kavart. A hivatal rántotta le ugyanis a leplet a már már tarthatatlan állapotokról. Az ombudsmani jelentés szerint a felszereltség minősége, az ember- és pénzhiány miatt lehetetlen körülmények alakultak ki az intézményben. Az is előfordult, hogy egy beteget a radiátor csövéhez kötöztek, a másik véglet pedig az volt, hogy olyanokat is bent tartottak, akiket már korábban kiengedhettek volna az intézményből. Az intézmények és a fenntartó egy intézkedési tervet dolgozott ki válaszul, ugyanis az intézmény bezárása nem volt lehetséges, azonban a pénz- és az emberhiányt lehet, hogy nem tudták megoldani.