hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank 2017-ben indította útjára a Minősített, Fogyasztóbarát Lakáshitelt, mely azóta is töretlen sikert arat a lakáshitelek piacán. Az MNB célja az volt, hogy létrehozzon egy olyan lakáshitelt, amiben tiszták a szabályok, a feltételek, a törlesztés, az árazás.

 

Ez sikerült. Olyannyira, hogy a nagy sikerre való tekintettel hamarosan piacra dobták a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást. Azonban ez nem aratott osztatlan sikert. Feltehetően azért sem, mert ez a hitellel ellentétben nem olyan kézzelfogható termék.

Most viszont 2021. januárjában elindul a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsön. Lássuk a részleteket!

Paraméterek, feltételek

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönök maximális futamideje 7 év, a futamidő alatt pedig végig fix a kamata. A referenciaértékhez viszonyítva a kamatfelár nem lehet több 500.000 Ft hitelösszegig 15 százalékpontnál, 500.000 Ft hitelösszegig 10 százalékpontnál.

Maximalizálva lett a folyósítási díj is, mely a hitelösszeg 0,75%-a lehet maximum, ráadásul online hiteligénylés esetén 0 Ft! További jó hír még, hogy az előtörlesztés díja nem lehet több, mint az előtörlesztett összeg 0,5 százaléka. Ráadásul az 1 évnél rövidebb hátralévő futamidővel rendelkező hitelek előtörlesztése díjmentes. Továbbá lefaragták a folyósítás határidejét is.

Érdemes szétnézni a piacon

Ha szükséged van egy kiszámítható hitelre, akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe a Minősített Fogyasztóbarát Hiteleket, legyen szó lakáshitelről vagy személyi kölcsönről. Mivel a Magyar Nemzeti Bank feltételeinek kell megfeleljen minden ilyen hitel, így nincs zsákbamacska, tudni fogod, mire számíts.

Ugyanakkor mégis érdemes szétnézni a piacon, pl. a Banknavigator személyi kölcsön kalkulátorával, hogy garantáltan a legjobbat válaszd. Persze igazából úgy tudod a legjobbat kiválasztani, hogy tudod, mire van szükséged, mik a prioritásaid hiteligénylésnél, illetve főleg a visszafizetésnél. Szánj rá egy kis időt, hogy megismerd a lehetőségeid, hidd el, megéri!

Összegzés

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Kölcsönökkel a Magyar Nemzeti Bank ismét maradandót alkot. Szerintem te is jobban örülsz az olyan hiteleknek, melyek átláthatóak, egyenesek, összehasonlíthatóak. Na pont ilyen hiteleket szeretne a Magyar Nemzeti Bank is, ezért is indította el a Minősített Fogyasztóbarát megnevezést.

Mára már közkedvelt és keresett megjelölés lett ez, melyre odafigyelnek az emberek, és véleményem szerint neked is oda kell. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nézz szét a piacon, nézd meg a lehetőségeid, és aszerint dönts, hogy számodra mi a legmegfelelőbb.