hirdetés

Piti politikai elit a mienk. Míg a kisemberekkel megfizettetik az autópálya használatot,  a megyei elkerülő főutak használatát, addig maguknak mindent ingyen akarnak az öltönyös képviselő urak. Nekik nem kell fizetni, neki mi, azaz akik az államot eltartják majd kifizetik ezt. A törvényt csak hat ellenzéki köztük Szabó Szabolcs nem szavazta meg.

 szabó szabolcs

Az országgyűlési törvényhez benyújtott módosítás szerint autópályamatricát, bérletet, vonatjegyet is vehetnek az üzemanyagkártya terhére a parlamenti képviselők. Parkolási díjat is fizethetnek belőle, ha számlával igazolják a költséget. A módosítás sürgős elfogadásához eltérnek a határozati házszabálytól, amit néhány kivétellel az ellenzéki képviselők is megszavaztak.

A múlt héten nyújtották be azt a módosítási javaslatot az országgyűlési törvényhez, amellyel lehetővé teszik, hogy az országgyűlési képviselők az üzemanyagkártyáról fizethessék ki az autópálya-matricát. Hétfőn meg is szavazták a módosítást.

Mint ismeretes a kormány januártól fizetőssé teszi az M0-ás, illetve a fővárosi bevezető és egyéb nagyvárosi, megyei elkerülő utakat, amelyeket eddig díjmentesen lehetett használni.

A módosításhoz a házbizottság javaslatára eltérnek a határozati házszabálytól a törvény hétfői villámvitája után már kedden el is kell fogadni a javaslatot, amihez sem módosítást, sem bizottsági jelentést nem lehet beadni – olvasható a megszavazott dokumentumban.

Az országgyűlésitörvény-módosító szövege szerint „a képviselő az üzemanyagkártyával a gyorsforgalmi utak használatáért fizetendő használati díjat is kiegyenlítheti”. A jogszabályban szerepel továbbá, hogy helyi és helyközi bérletet, valamint helyközi menetjegyet is vehetnek a kártya terhére. Parkolási díjat is kiegyenlíthetnek belőle, ha számlával tudják igazolni a költséget.

Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője közleményében azt írta, hogy a házszabálytól való eltérést az ellenzéki képviselők is megszavazták, kivéve őt magát, Kónya Pétert, Szelényi Zsuzsannát, Fodor Gábort és Varju Lászlót. Szabó Tímea később közleményben jelezte, hogy nem volt jelen a szavazáson.