hirdetés

Tovább drágul a Zalaegerszeg futball stadionja. A kivitelező cég, a Puskás-stadiont is építő ZÁÉV és egy Mészáros Lőrinc lakcímén telephellyel rendelkező vállalat.

ZTE stadion157 millió forinttal drágul, és hónapokkal később lesz kész a ZTE új stadionja. Az erről szóló közlemény hétfőn jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Eszerint a zalaegerszegi labdarúgópálya építésére kötött szerződés úgy módosult, hogy a kivitelezőt az eddigi árakon felül még 157 millió forintnyi “vállalkozói díj” is megilleti. Ezt a megrendelő – Zalaegerszeg önkormányzata – folyamatosan, több összegben fizetheti, ahogy készül a stadion.

A drágulás okaként azt tüntették fel, hogy a kivitelezés során új, “műszaki tartalomban és költségvetésben megjelölt munkák merültek fel”. Hogy pontosan milyenek, az a közleményből nem derül ki. Az új, módosított szerződésen pont ugyanazok a tételek szerepelnek, mint a legutóbbi, decemberben közzétett szerződésben.

A ZTE-stadiont építő egyik vállalat egyértelműen felcsúti kötődésű: a gyeptelepítésre specializálódó Pharos ’95-nek telephelye van Felcsúton, a Fő utca 311/5. alatt, ami a cégjegyzék adatai szerint Mészáros Lőrinc állandó lakcíme, és a polgármester Mészáros és Mészáros Kft. nevű vállalkozásának is ez a székhelye. A Pharos ’95 ügyvezetője egyébként az a Végh Gábor, aki a ZTE futballcsapatának is a többségi tulajdonosa, vagyis pont annak a klubnak, amelyiknek készül a létesítmény.