hirdetés

Megválasztották az év adótanácsadóját. Immár negyedik alkalommal hirdették meg a többfordulós szakmai versenyt, amelyre több mint 2500-an neveztek, közülük került ki az idei győztes.

adobevallas

A megmérettetés célja évről évre az adótanácsadói és könyvelői szakma presztízsének növelése. A verseny első fordulójában egy tesztsor megoldásával nevezhettek a pénzügyi szakemberek, amely kitöltésére idén online módon is volt lehetőség. A második fordulóba a legjobb eredményeket elérő versenyzők jutottak, akiknek szakmai felkészültéségét a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György vezetésével egy szakmai bizottság értékelte és választotta ki. Idén első helyen dr. Kovács Ferenc, a Wolters Kluwer Kiadó által megjelentetett Adó szaklapok főszerkesztője végzett.

Az adótanácsadóknak mindennap felkészülten kell várniuk a kérdéseket. Az Adó lapcsalád vezetőjeként naponta tapasztalatom, hogy milyen gyorsan változnak az adójogszabályok, így hátrányba kerül, aki nem naprakész a legújabb módosításokkal. Ez a verseny jó volt arra, hogy a régebben lapozott adótörvényeket újból átnézzem és az egész joganyagot újból áttanulmányozzam – mondta el dr. Kovács Ferenc.

Ez egy olyan szakma, ahol újabb és újabb változásokat kell elsajátítani, saját határainkat kell feszegetnünk a megfelelés érdekében. Ezenfelül meggyőződésem, hogy kevés olyan szakma van, ahol ennyi mindenhez kellene egyszerre érteni, hiszen önmagában nem elegendő tudni, hogy mi „tartozik”, és mi „követel” vagy, hogy mikor vannak a határidők. Fontos, hogy értsük azt a tranzakciót, azt az üzleti  modellt, amit be kell mutatni az ügyfelek beszámolójában, a bevallásában – mondta el Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkár a versenyek ünnepélyes díjátadóján.

A versenyt idén a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az RLB-60 Bt. és az Önadózó szaklap  szakmai támogatásával a PENTA UNIÓ Zrt. szervezte.