hirdetés

A Magyar Fürdőszövetség arra kéri a magyarországi fürdők üzemeltetőit, hogy higgadtan értelmezzék a kijárási korlátozás hétfőn életbe léptetett enyhítését, és várják meg a kormányzati részletszabályokat a létesítmények felelős megnyitásához.

 

A Fürdőszövetség arra kérte a hazai fürdőket, hogy egyelőre higgadtan értelmezzék a kormányrendeletet, továbbá lehetőleg várják meg a kormányzati részletszabályokat (pl. medence- és szolgáltatástípusok, higiénia, befogadható létszámok). Ezek ismerete nélkül felelősen nem nyitható meg fürdőlétesítmény a vendégek előtt.

A Fürdőszövetség már kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a megjelent rendelet pontosítását, a nyitás feltételeire
vonatkozó részletszabályok gyors közzétételét.

A fürdővendégektől tisztelettel kérünk még néhány nap türelmet, most a kapkodás lenne a
legrosszabb választás! Biztosíthatunk mindenkit, hogy ki fognak nyitni a fürdők, lehet
majd biztonságosan fürdőzni, strandolni, de addig még sok fontos kérdés vár tisztázásra.
A legtöbb fürdő eleve úgy tervezte a tavaszi felkészülési és karbantartási munkálatait, hogy
május végén, Pünkösdkor fog majd újranyitni. -írta az Esti Újságnak Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség, elnöke.

A fürdők szinte mindegyike kényszerű üzemszünetet tart, a biztonságos és felelősségteljes működéshez jellemzően két-három hétre is szükség van. Mivel a jelenleg belátható időszakban még nem várható tipikus strandidő, a strandok tömeges nyitásának kérdése még pár napig biztosan nem is lesz aktuális.

Arra kérünk minden magyar fürdővendéget, hogy az idén a pihenését, nyaralását tervezze
Magyarország csodálatos fürdővárosainak egyikébe, érdemes lesz minél több biztonságos
hazai fürdőt megismerni. Ezzel – amellett, hogy remekül fogják érezni magukat – nagyon
sokat segítenek a 18 ezer munkahelyet biztosító, magyar fürdőszektor talpraállásában is.-közölte Boros László Attila, elnök.