hirdetés

Bár nem nagyon nézik, a közmédia dolgozói jól keresnek. Sőt jobban, mint a magyar átlag. Bár ez régen is így volt. Az álommeló tehát továbbra is a közmédia, hisz ott 400 ezer forint az átlagfizetés. Persze van, aki kevesebbet keres, míg mások ennek akár az ötszörösét is, mint a vezérigazgató.

MTVA-népszava

Összesen 2022 munkavállalónak az év első három hónapjában bruttó 439 ezer forint volt az átlagbére – derült ki a frissen kikért fizetési adatokból. Az MTVA bérköltsége 94 százalékát belsősök, míg hatot külsős dolgozók kapnak. Idén az első negyedévben az összesített bérköltség hárommilliárd forint körül volt, mellette 200 millió forint értékben fizettek költségtérítéseket, cafeteriát és segélyeket– derült ki a Világgazdaság beszámolójából.

A vezérigazgató, Vaszily Miklós keresete nem változott, havonta kétmillió forintot visz haza. Persze mellé autót, korlátlan mobilhasználatot és évente legfeljebb öthavi prémiumot kap.

Mindez azért annyira nem meglepő, régen is így volt, jó meló volt a köztévé vagy közmédia. Bár jó egy évtizede ehhez azért a tudás is kellett, meg a nézettség produkálása is. Ma már ez nem nagyon fontos, úgy tűnik az adatokból.

(Fotó: Népszava)