hirdetés

Több mint másfél órát várt a mentőkre az az asszony, aki az MO-s autóúton kapott infarktust és stroke-ot. Ráadásul miután kórházba került, ott rossz volt a CT. Az OMSZ szerint a beteg kontaktusképes volt és jól kommunikált, s csak zsibbadásra panaszkodott. Szerencsére jól van a beteg. 

mentőkA 37 éves nő a hétéves lányát vitte éppen hazafelé, amikor az autópályán rosszul lett. Miután a leállósávba hajtott, felhívta a mentőket és a családját is, majd elvesztette az eszméletét.

A mentőautó a család és a barátok ismételt sürgetésére a diszpécser végül egy óra elteltével indította el a rohammentőt – írta a Népszabadság.

Amikor a rokonok azzal akarták volna meggyorsítani a folyamatot, hogy bevitték volna a beteget a kórházba, a diszpécser nem támogatta a megoldást. Az első hívás este hat után történt valamennyivel, a segítség végül 19 óra 30 perc után érkezett meg.

A lap úgy tudja, hogy abban a kórházban, amelybe a nőt szállították, nem működött a CT, ami az infúziós vérrögoldó kezeléshez szükséges. A beteg most kórházban van és gyógyul.

Az OMSZ a lapnak azt nyilatkozta, hogy folyamatosan monitorozzák a mentés gyorsaságát és az említett esetnél szerintük az asszony kontaktusképes volt és szédülésre, zsibbadásra panaszkodott.