hirdetés

Több mint 150 kiló lejárt szavatosságú és nem nyomon követhető élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei egy hajdúszoboszlói 4 csillagos szálloda éttermében – írja a Nébih.
nébih-szállóda húsAz ellenőrök a hét elején jártak a Hotel Silver éttermében, ahol összesen 21 tétellel nem volt minden rendben. összesen 151 kiló élelmiszert találtak, a melyek a gyártói vagy saját jelölés alapján már lejártak.

Találtak például olyan fagyasztott marhahúst, amelynek már augusztusban vagy tavaly novemberben lejárt a szavatossága.
Emellett sok terméket találtak, például vadhúst és csontokat, amelyekről nem lehetett megállapítani, hogy honnan is származnak.
A Nébih más problémákat is talált a helyen, például a hűtőtérben a polcok rozsdásak, a hűtőajtók és a körülöttük lévő falak koszosak voltak, a konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot, az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait pedig előre kitöltötték, így az önellenőrzés a hivatal szerint “értelmét vesztette”.

A Nébih várhatóan több százezer forintos bírságot szab majd ki a szállodára és határidőt adott a problémák és jogsértések korrigálására.