hirdetés

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ironikusan viccesnek nevezte, hogy az unió nem hagyta jóvá az internetszolgáltatás áfájának csökkentését. Sokan azonban azt tartják viccesnek, hogy a kormányzat illetékesei nem tudnak úgy egy sima internetadót csökkentő törvényt módosítani, hogy az minden elvárásnak megfeleljen. 

gyerekek-szamitogep

A hitelességhez hozzátartozik, hogy ha rendesen készítik elő az illetékesek ezen internetadó-csökkentést,é s minden uniós joggal össze vetik, kérnek esetleg segítséget az uniótól, akkor talán az EU sem utasította volna el ezt. De mivel nem kértünk, elutasították. Persze lehet ezt viccesnek nevezni, mert az.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, korábban az Európai Bizottság elfogadott egy akciótervet, amelyben módosítják az áfaszabályokat, így csökkenthető lesz az internet áfája is.

Hozzátette: nem egy versenyképességet korlátozó lépésről van szó, hanem egy olyan javaslatról, amely az emberek érdekében áll, mert a mindennapokhoz tartozik az internet használata.

Az október 2-ára kiírt kvótareferendummal kapcsolatban Tuzson Bence elmondta, nem aktuálpolitikai kérdésről van szó, mert 50-100 évre határozhatja meg a jövőt a döntés kimenetele. Közölte továbbá, a migrációt nem fogja megoldani a betelepítés, arra kell törekedni, hogy megoldják a migrációs problémát, és meg kell védeni a határokat.

(Fotó: illusztráció)