hirdetés

Távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről  az ismert szívsebész Alotti Nasri. Az orvos kórházigazgatónak írt felmondólevele a Facebookon volt elérhető egy ideig, később azonban elérhetetlenné vált. A dokinak úgy tűnik elege lett a tarthatatlan állapotok miatt és egy beteg halála is megviselte.

 

Alotti Nasri 20 év után távozik a zalaegerszegi kórház szívsebészeti osztályáról. A felmondólevelében azt írta, miután a júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt”. Ez az eset is közrejátszott abban, hogy beadja a felmondását.

Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben – írja a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelében.
A szívsebész azt is leírta, hogy személyi és tárgyi hiányosságok sújtják az osztályt, amelyek egyre fokozzák a belső feszültségeket.
Ezekről a hiányosságról hivatalosan Önt mindig tájékoztattam. A zökkenőmentes, betegcentrikus és folyamatos ellátás biztosításáért a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartva, fegyelmezetten és önzetlenül tanúbizonyságot tettem együttműködésemről.-folytatta az ismert szívsebész.

Az 1958-ban, Damaszkuszban született orvos 1994-ben kezdett dolgozni az akkor megalakuló zalaegerszegi szívsebészeti osztályon, ahol 1998-tól mostanáig osztályvezető volt.