hirdetés

Egészségügyi veszélyt jelentenek a migránsok. Legalábbis a Fidesz képviselői szerint. Éppen ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy törvényi eszközzel kötelezzék a migránsokat szűrővizsgálatra és bizonyos védőoltásokra. A kérdés ennek a brutális költségeit ki fizeti majd meg ? Arra egyelőre senki sem tudott választ adni, hogy ez mennyire sérti az emberi jogokat de valamelyest egészen bizonyosan.

menekültek-mno

A Fidesz valóban komolyan gondolja annak a lehetőségnek a bevezetését, hogy a migránsokat egészségügyileg is szűrjék. Szóval a kormány tanakodik ezen. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a muszlim vallású migránsoktól nehéz lesz vért venni és bizony a más vallási kultúrát tisztelni kell. Az sem világos, hogy ezen tervezet vajon mennyire sérti az emberi jogokat ?

A Fidesz szerint az országba érkező migránsok mintegy 2 százaléka fertőzött valamilyen betegséggel. A leggyakoribb fertőzések közé tartozik a hepatitis A és a C, illetve a szifilisz, de a gyermekbénulás, a szamárköhögés és a mumpsz is .-mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője a Blikknek.

Magyarországon ugyan próbálják például szűrővizsgálatra küldeni az érintetteket, sőt védőoltás is rendelkezésre áll, de a migránsok általában gyorsan tovább állnak, így az egészségügyi továbbkövetésük teljesen lehetetlen.